De vakantiewoning

De woning is al een aantal generaties in de Schokker-familie. Voorheen was het een kleine boerderij, waar door Hendrik Schokker in de schuur koeien werden gemolken. Deze koeien hadden hun weide in het land achter het huisje, nu de Schokkerpolder. Van deze boerderij is niet veel meer te zien. De schuur wordt gebruikt voor opslag en sinds de inrichting van het Natura2000-gebied Brandemeer is veel van het land veranderd in petgaten of rietland.
Wat nog wel gelijk gebleven is, is de bereikbaarheid. Het huisje is alleen per boot bereikbaar en daardoor enigszins geïsoleerd. Wel is het van alle gemakken voorzien dus voor een vakantievierder die van rust en ruimte houdt is dit juist heerlijk!
 
Indeling
Begane grond:             
Entree via de bijkeuken (incl. douche & toilet), hal, open keuken en woonkamer. 
Eerste verdieping:       
Vaste trap naar boven, overloop en 2 slaapkamers, waarvan één aan de voor- en de ander aan de achterzijde.
De slaapkamer aan de voorzijde heeft een tweepersoonsbed (140x200), op de slaapkamer aan de achterzijde zijn twee eenpersoonsbedden (90x200). Op de overloop staat een éénpersoonsbed (90x200). Dekbedden zijn aanwezig, 2 persoonsdekbed voor de slaapkamer voor (200x200) en 1 persoonsdekbedden voor het bed op de overloop en de slaapkamer achter. Bedlinnen dient u zelf mee te nemen. 
Het huisje is geschikt voor maximaal 5 personen. Bijplaatsen van luchtbedden is niet toegestaan.

Voorzieningen:
Warm en koud stromend water en elektrische verwarming èn koeling op de benedenverdieping middels een airco. De keuken is voorzien van een elektrisch kooktoestel, koelkast en vaatwasser. In de bijkeuken vindt men een wasmachine, droger, diepvries en magnetron/oven. Tevens vindt u in de bijkeuken een kleine koelkast speciaal voor het aas van de visliefhebbers. 
De woning is voorzien van Wifi. 
 
Huisdieren zijn niet toegestaan ivm het natuurgebied. In het huisje mag niet gerookt worden. I.v.m. het vele open water rondom het erf van het Brandemeerhuisje is de vakantiewoning minder geschikt voor kleine kinderen, een zwemdiploma is vereist. Groepen jongeren zijn niet toegestaan in de vakantiewoning. 

De voorkant van het huisje is naar de rivier de Tjonger gericht, aan de achterzijde ligt het natuurgebied Brandemeer. Vanaf het erf rond het huisje loopt men zo het natuurgebied in. 
De voorkant levert dus een schitterend vissersplekje op, je kunt er je hengel prima uitgooien. Ook de gracht rondom het huisje is te gebruiken als visstekje.


Aan de zijkant is een klein terras gemaakt, zodat het ook in de schaduw goed toeven is bij warm weer. Het huisje is gelegen op ruim 2000 m2 eigen grond, omgeven door een eigen "gracht". Er zijn diverse plekken waar men heerlijk kan zitten, zowel in de schaduw als in de zon. 
 
 
 
 


De vakantiewoning heeft in de winter van 2013-2014 een renovatie ondergaan en alles ziet er fris uit. Vanuit de woonkamer en keuken heeft u een prachtig uitzicht over de rivier de Tjonger en het natuurgebied. Op de onderstaande foto's ziet u de "gracht" die rondom het erf loopt.
Zoals u ziet in de zomer een prachtige omgeving met diverse plekjes om te zitten en te vissen. Kortom, een heerlijke vakantieplek!Comments