Informatie en omgeving

Het vakantiehuisje is gelegen in het natuurgebied "de Brandemeer". U kunt dus volop wandelen en genieten in en van de natuur.

Op deze unieke locatie zullen hengelaars zich als een vis in het water voelen, ook voor vogelaars is het een heel bijzondere locatie.

Ondanks de afgelegen ligging in het natuurgebied zijn de voorzieningen op kleine afstand van de vakantiewoning. Het tweelingdorp Echtenerbrug / Delfstrahuizen is slechts op 3,5 km vanaf het huisje. Deze dorpen zijn gelegen aan het grootste meer van Friesland, het Tjeukemeer. In dit dorp vindt u een supermarkt (alle dagen geopend), restaurants, snackbar en enkele winkels.

Wilt u uitgebreider winkelen, dan is Lemmer een prachtig dorp om te bezoeken op slechts 14 km afstand. Hier vindt u diverse supermarkten, diverse winkels en een prachtig centrum gelegen aan het water met diverse restaurants en terrassen. Ook is in Lemmer het strand, gelegen aan de Lemster Baai aan het IJsselmeer. Bij het strand is ook een zwembad en strandpaviljoen gelegen.

In de omgeving zijn een aantal leuke activiteiten en bezienswaardigheden:

- Woudagemaal "Tacozijl" in Lemmer, het grootste nog werkende stoomgemaal van Europa.

- Museum Lemmer met een oudheidskamer

- De Orchideeënhoeve in Luttelgeest

- Boerderijrecreatie met o.a. boerengolf

- Huur een sloep bij jachthaven "het Turfschip" in Echtenerbrug

- Zeilbootverhuur bij recreatiecentrum "Tjonger"

- Fietsen en wandelen in de Weerribben

- Fietsverhuur in Oosterzee

- Restaurant de Fûke in Echten

- Elektrische sloep huren bij Beter Boerenbed

Op het kaartje hieronder kunt u zien waar het huisje ongeveer gelegen is.